Ingen livsstilssendring her i gården

 

Jeg er nå inne på tredje dagen av fasteksperimentet. Den daglige menyen består av en eneste ting; vann. Vekten viser hittil et vekttap på 3 kg. Sultfølelsen har tatt grep om kroppen, men dag to var verre. Mye verre.  I det svarteste og svakeste øyeblikket i går angret jeg vilt. Forbistret over hvilken erkeidiot jeg var som nok en gang hadde innlatt meg på en ekstremdiett. For det er det det er. En diett. Ingen skal beskylde meg for å ha en luftig visjon om det de fornuftige kaller en livsstilsendring. Trist nok er det bare vi uopplyste enkle sjeler som driver med sånn diettgreier. Livsstilstilsendrings-folket er de innsiktsfulle og reflekterte. Ambisiøst nok tillater jeg meg en liten smygtitt inn i deres refleksive verden. For å prøve å forstå, litt i alle fall. Selv en feit dåre kan ha sine lysglimt.  

Livsstilsendring er, i motsetning til en simpel diett, en «prosess» har jeg lest meg til. En livslang praksis. Sunne forandringer i hverdagen som gir et grunnlag for solide og langvarige resultater. Ord som «raske løsninger» og «snarveier» tilhører den vulgære delen av vokabularet. Ai... og jeg som elsker snarveier og hater omveier.  På nrk.no under tittelen «Ned i vekt uten diett» blir det det servet en 24 punkters liste for hvordan man skal endre livsstil. For eksempel; dropp bacon, begynn med Yoga, ta bort 20 prosent av den porsjonen du vanligvis ville spist osv.  For meg høres dette ut som nok en kreativ diett, men det er det altså ikke. Dette er finere, dette er livssstil. Selvsagt er det lite sannsynlig for de aller fleste at man klarer å gjennomføre de 24 punktene gjennom et livslangt løp. Hvis man mislykkes, la oss si  bare holder ut i noen måneder, hva er det da? Da er det en diett. Diett er altså et mislykka livssstilsendringsforsøk. Man blir en frafallen. Ikke rart de hater oss.Kunstverk fra en 8-åring. Den hemningsløse bruken av kontrast er spesielt interessant . Et selvportrett ved siden av en tjukkas.

De som ønsker å framstå fornuftige kritiserer alltid dietter. Et av hovedargumentene er at man ved rask vektreduksjon som oftest legger på seg de samme kiloene kjapt. Dette er helt riktig, men problemet er nøyaktig det samme ved sakte vektreduksjon (eller livsstilsprosjekter om du vil). Noe som er påvist i flere studier, for eksempel her. En kalori er en kalori. Kroppen spør deg ikke hvordan du tok av de forrige kiloene før den velger å lagre fett. Her er det de fysiske lovene som gjelder. Inntak og forbruk av energi. Kjipt, eller kanskje ikke, men sant. Skal man slanke seg står man i praksis overfor to valg:
1.Være et politisk korrekt, sannsynligvis misslykket livsstilsmenneske - som liker trege resultater.  
2.Være et realistisk, glad og enkel diettmenneske - som liker raske resultater.


Jeg ser fram til fasteperioden!

3 kommentarer

Mona

19.04.2017 kl.07:22

Fy søren så tøff du er! Dette hadde jeg aldri klart, så jeg heier masse på deg :D

Gina

19.04.2017 kl.20:41

Jaha.. BARE vann? Er du gal, gutt?? Vann er sunt det altså, men du får jo 0 energi... Jeezez.. Jaja lykke til! (blunkesmilefjes)

Tone

04.05.2017 kl.23:33

Hvordan har du tenkt å fungere hvis du bare skal drikke vann i lengre tid? Jeg er ingen ekspert, men det høres ikke fornuftig ut. Det finnes andre metoder som er mye lurere. Å gå ned i vekt handler kanskje i større grad hvor mye mat som inntas, fremfor hvilken mat. Det er mulig å gå ned i vekt ved å spise mindre. Ikke sulte seg, men trappe ned på mengden. Veldig mange spiser alt for store porsjoner.

Skriv en ny kommentar

feitfyrfaster

feitfyrfaster

40, Oslo

En ganske fornøyd tjukkas som håper å gå ned i vekt. Denne bloggen vil omhandle mitt faste- eksperiment som skal vare i 30 dager. Helt uten fast føde. Målet er å gi en brutalt ærlig framstilling av den fysiske og ikke minst psykiske utviklingen.

Kategorier

Arkiv

hits